Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention! Please follow the anti-epidemic measures to prevent coronavirus disease.

09.06.2023

Системи зворотного осмосу

Проблема забрудненої води залишається завжди актуальна. Вирішенням цієї проблеми можуть стати фільтри, або ж фільтраційні системи.

Вода, що тече в трубі містить в собі пісок, а також інші забруднення, такі як іржа, пестициди, бактерії тощо.

Для доочищення води до рівня питної застосовуються системи зворотного осмосу. Система призначена для демінералізації і глибокого очищення води від більшості видів забруднень. Саме такі системи було встановлено в МРЦ «Перлина Прикарпаття».

"Осмос" - це здатність води проходити через напівпроникну мембрану, яка розділяє розчини з різними концентраціями солі. Прямий осмос відбувається за рахунок того, що вода з низькою концентрацією солі дифундує за рахунок осмотичного тиску через мембрану, поки не виникне баланс між вищезгаданим тиском і тиском стовпа рідини з високою концентрацією солі. Зворотний же осмос - це такий самий процес, але в зворотному напрямку: тиск, прикладений з боку концентрованого розчину (тобто води, що вимагає очищення), призводить до того, що чиста вода дифундує з нього на іншу сторону мембрани. Мембрана сконструйована таким чином, що через неї може пройти тільки чиста вода, без будь-яких домішок і забруднювачів, таким чином на виході споживач отримує очищений продукт, придатний до вживання.

Таким чином, за допомогою даної установки відбувається наступний процес:

  • вихідна вода під тиском подається на осмос і очищається на префільтрі від великих забруднень;
  • за допомогою насоса попередньо очищена вода подається на зворотноосмотичні мембрани. Конструкція мембран дозволяє пропускати тільки очищену і знесолену воду (пермеат), таким чином всі залишкові забруднення, солі і т.д. далі мембран не проходять;
  • очищена вода (близько 75%) направляється в накопичувач, з якого розбирається на споживання.

Системи зворотного осмосу передбачають додатковий щабель - мінералізацію. В процесі фільтрації вода насичується корисними мінералами - кальцієм і/або магнієм.

Очищена вода може безпечно використовуватися для пиття. Вона є смачною, а також позбавленою неприємного запаху хлору, що дуже впливає на покращення смаку.

Також фільтрована вода покращить смак приготованої Вами їжі, оскільки вона є позбавленою від бактерій, а значить, не зможе зіпсувати ваших продуктів та їхньої свіжості.

 

 

 

 

(с) 2024

Doctor appointment